Voor wie is de keuzehulp?
De keuzehulp is bedoeld voor mensen die een cerebrovasculair accident (CVA) hebben gehad en hiervoor in een ziekenhuis zijn opgenomen.
Medische inhoud
De medische inhoud is gebaseerd op actuele wetenschappelijke kennis en de Nederlandse richtlijn, opgesteld door de NVN en is geactualiseerd met kennis van de landelijke werkgroep.
Laatste update
20 juli 2020
Ontwikkeling, onderzoek en implementatie
De keuzehulp is goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en Hersenletsel.nl. De keuzehulp heeft het keurmerk Gewone Taal van Stichting Makkelijk Lezen.
Voor de ontwikkeling is een multidisciplinaire werkgroep opgericht met patiënt vertegenwoordigers van Hersenletsel.nl, neurologen, revalidatieartsen, specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapeut, logopedist, onderzoeker, verpleegkundigen. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de medische inhoud.
Tijdens de ontwikkeling hebben patiënten, neurologen, revalidatieartsen, specialisten ouderengeneeskunde, ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeuten en verpleegkundigen meegewerkt aan het behoeften- en gebruikersonderzoek van de keuzehulp.
De CVA ontslagbestemming keuzehulp is een initiatief van Santeon met ZorgKeuzeLab als ontwikkel- en implementatiepartner.